Διασύνδεση με POS τι ισχύει για την 01/07/2024 και ποιούς αφορά | i-spirit
Επικοινωνία 210-3009907
Υποστήριξη 2103009907

Διασύνδεση με POS τι ισχύει για την 01/07/2024 και ποιούς αφορά

Κατηγορία: 

Σχετικά με τις καταληκτικές ημερομηνίες και τα email που λαμβάνετε από την Α.Α.Δ.Ε όσον αφορά την καταληκτική ημερομηνία διασύνδεσης των POS είσπραξης καρτών, η i-spirit Software  με γνώμονα :

  • την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της που κάνουν χρήση της εφαρμογής i-spirit
  • την  εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων που εξυπηρετεί
  • την αποφυγή προβλημάτων στις επιχειρήσεις πελάτες της

Προτείνει τα κάτωθι:

Βήμα 1ο Εξετάστε αν είστε υπόχρεοι  διασύνδεσης από τις παρακάτω 3 περιπτώσεις :

  1. Στην περίπτωση που η επιχείρηση διενεργεί συναλλαγές για τις οποίες ΔΕΝ  είναι υποχρεωτική η χρήση ΦΗΜ (Ταμειακή μηχανή -Φορολογικοί Μηχανισμοί) σύμφωνα με την νομοθεσία  (ΠΟΛ.1002/2014) και δεν χρησιμοποιεί ΦΗΜ, δεν έχει την υποχρέωση διασύνδεσης των POS για τις συγκεκριμένες συναλλαγές. (Δείτε εδώ αν ανήκετε στην ΠΟΛ.1002/2014) 
  2. Επιχείρηση που διενεργεί αποκλειστικά χονδρικές συναλλαγές ΔΕΝ έχει υποχρέωση να διασυνδέσει τα τερματικά POS που διαθέτει με το i-spirit.
  3. Στην περίπτωση που η επιχείρησή σας, για τις συναλλαγές λιανικής που διενεργεί, υπάρχει υποχρέωση  χρήσης ΦΗΜ, υπάρχει η  υποχρέωση διασύνδεσης του συνόλου των τερματικών POS που διαθέτει με τον/τους ΦΗΜ που χρησιμοποιεί.*

Βήμα 2ο. Αν ανήκετε στην 3η περίπτωση*, δηλαδή η επιχείρησης σας κάνει χρήση ΦΗΜ, δείτε τα παρακάτω :

  1. Κάνετε χρήση της εφαρμογής i-spirit μόνο για την έκδοση των τιμολογίων σας και έχετε ταμειακή μηχανή για τις λιανικές.
    1. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ενέργεια με την εφαρμογή i-spirit αλλά  οφείλετε να συνδέσετε τα  POS σας με την ταμειακή σας μηχανή.
  2. Εκδίδεται τις λιανικές συναλλαγές σας με  Φορολογικό μηχανισμό (ΕΑΦΔΣΣ) σε σύνδεση με την εφαρμογή i-spirit 
    1. Οφείλετε να αντικαταστήσετε τον φορολογικό μηχανισμό σας με ΦΗΜΑΣ ή Πάροχο ΥΠΑΗΕΣ-ή ΑΙΟ .
    2. Κλείσιμο του παλαιού φορολογικού μηχανισμού αυτού έως την 01/07/2024. Στην περίπτωση αυτή, αν δεν έχετε ακόμα προβεί ακόμα σε καμία ενέργεια  ώστε να δρομολογήσετε το κλείσιμο ΕΑΦΔΣΣ και αντικατάστασή του με κάποια από τις παραπάνω λύσεις,  μπορείτε έρθετε σε συνεννόηση με το τμήμα υποστήριξης της i-spirit Software ώστε να σας κατευθύνει και ενημερώσει για τυχόν εξελίξεις .
  3. Διασυνδέστε ή καταργήστε παλαιά POS με την βοηθειά μας και περάστε στην νέα εποχή των λύσεων λιανικής της εταιρείας μας ΦΗΜΑΣ -  ΥΠΑΗΕΣ  ή ΑΙΟ. Αν το έχετε ήδη δρομολογήσει την μετάβαση σας για την λιανική  που είναι σε σύνδεση με το λογισμικό i-spirit, θα σας δοθούν οδηγίες από την τρίτη 25/06/2024. Η i-spirit δεν λειτουργεί την ημέρα του Αγίου Πνέυματος.

Λεπτομέρειες Διευκρινήσεις οδηγίες

  • Αποφάσεις : 2024 Ε. 2044/19-06/2024
  • Προτείνουμε την χρήση email στο support@i-spirit.gr  λόγο αυξημένου φόρτου εργασίας.
  • Το email από την ΑΑΔΕ το λαμβάνουν όλες οι επιχειρήσεις. Σας προτείνουμε να εξετάσετε αν εμπiπτετε σε κάποια περίπτωση που απαιτεί ενέργεια από εσάς και σε  συνεργασία με την i-spirit Software ώστε να δρομολογήσουμε από κοινού την καλύτερη λύση και εξυπηρέτηση σας.

Για την i-spirit Software Support and Sales team 

Νίκος Σπυρόπουλός CEO  6941450005 

Άμεσες Απαντήσεις support@i-spirit.gr 

Ομάδα άμεσης εξυπηρέτησης και δρομολόγησης θεμάτων 2103009907  

Ασπασία Ανδρέλου 

Σοφία Καπερώνη 

https://linktr.ee/ispirit.gr

 

 

pos diasindesi me erp