Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Επιχειρηματική Υποχρέωση και Όχι Επιβολή | i-spirit
Επικοινωνία 210-3009907
Υποστήριξη 2103009907

Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Επιχειρηματική Υποχρέωση και Όχι Επιβολή

Κατηγορία: 

Η ψηφιακή εξέλιξη αποτελεί αναγκαιότητα, την οποία δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, αλλά πρέπει να τη βελτιώσουμε για να επιτύχουμε. Στην Ελλάδα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων βασίζεται σε τέσσερις θεμελιώδεις πυλώνες: την πολιτεία, τους λογιστές, τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες τεχνολογίας και πληροφορικής.

Σε πρόσφατο event που διοργανώθηκε από την iNVOICE soft (i-spirit Software) και τη Samsung, υπό την αιγίδα του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών, οι παραπάνω πυλώνες εκπροσωπήθηκαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Whydham Grand Athens, προσελκύοντας τριακόσιους πενήντα παρευρισκόμενους, ενώ επιπλέον χίλιοι άτομα παρακολούθησαν εξ αποστάσεως.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε επίκαιρο σεμινάριο σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στη myDATA, τη διασύνδεση των P.O.S με τα ταμειακά συστήματα και τα προγράμματα ERP, το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής και την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω αδειοδοτημένου παρόχου.

Η συμμετοχή και οι παρουσιάσεις εκπροσώπων των τεσσάρων πυλώνων, ανέδειξαν την ανάγκη συνεργασίας και συνεχούς εξέλιξης για την επιτυχή ενσωμάτωση των ψηφιακών διαδικασιών στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Όλοι συμφώνησαν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός ωφελεί τις επιχειρήσεις, το περιβάλλον, την παραγωγικότητα και την εξάλειψη της φοροδιαφυγής, επιστρέφοντας οφέλη στους πολίτες και την κοινωνία. Επίσης, αναγνώρισαν ότι απαιτούνται βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα για να επιτευχθεί πλήρως η ψηφιακή μετάβαση.

Παναγιώτης Τεγρέλλης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών:
«Το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής διασφαλίζει και κατοχυρώνει το επάγγελμα του Μεταφορέα».

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών:
"Δεν τίθεται ερώτηση αν θα συμμετέχουμε ή όχι στον ψηφιακό μετασχηματισμό, είναι παγκόσμια τάση και έχουμε υποχρέωση να εγκλιματιστούμε στις νέες τεχνολογίες".

Παναγιώτης Ράγγος, Εκπρόσωπος της Π.Α.Ε.Λ.Ο:
"Οι λογιστές έχουν συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό που περνάει σε ένα άλλο επίπεδο, αλλά η πολιτεία οφείλει να μεγαλώσει την περίοδο προσαρμογής".

Όμηρος Τσάπαλος, Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών
Η ψηφιακή μετάβαση βελτιώνει την παραγωγικότητα στις επιχειρήσεις και εκσυγχρονίζει το φορολογικό μας σύστημα προς όφελος των πολιτών και της πολιτείας. Ο ρόλος των λογιστών είναι κομβικός στην ψηφιακή μεταρρύθμιση.

Σάντρα Γεραγγέλου, Φοροτεχνικός και Αντιπρόεδρος του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών
Ο σύγχρονος λογιστής συμβάλλει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, ψηφιοποιώντας τόσο το γραφείο του όσο και τους πελάτες του με επιτυχία, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Χάρης Θεοχάρης, τ. Υφυπουργός Οικονομικών
Οι δράσεις του Υπουργείου Οικονομικών αλλάζουν το τοπίο. Με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών, βοηθούν την οικονομία και αντιμετωπίζουν τη φοροδιαφυγή.

Σοφία Κομηνού, General Manager του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών
Η ψηφιοποίηση είναι απαραίτητη. Είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με δυσκολίες που αντιμετωπίζονται ευκολότερα με συνέργειες και ενεργούς λογιστές.

Μαρία Ζάτσε, Συνεργάτης του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός απαιτεί ασφάλεια και πρόληψη.

Νικόλαος Σπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής iNVOICE soft (i-spirit)
«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με την πολιτεία, τις επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία. Η κατάργηση των απλογραφικών βιβλίων και η δωρεάν παροχή λογισμικού από την i-spirit μειώνουν δραστικά το κόστος υποδομών και συνδρομών στα λογιστικά γραφεία. Η συνεργασία μας με τη Samsung είναι στρατηγική γιατί προσφέρει σε συνδυασμό με το λογισμικό μας ασφάλεια και αξιοπιστία. Έχουμε ανηφόρα, είμαστε στο μεταίχμιο, αλλά είμαστε και σε σωστό δρόμο».

Μιχάλης Πόλυγγερ, Πρόεδρος Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών
Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών απαριθμεί τετραψήφιο αριθμό μελών που έχουν συμβάλει και θα συμβάλλουν περαιτέρω στον ψηφιακό μετασχηματισμό για τη βελτίωση και την ορθή εφαρμογή του. Με την έγκαιρη και έγκυρη συμβουλευτική μας προς την πολιτεία μπορούμε να βελτιώσουμε την εφαρμογή του ψηφιακού μετασχηματισμού, εφόσον εισακουστεί η άποψή μας πριν από τη νομοθέτηση. Η πολιτεία πρέπει να δώσει βαρύτητα στη διαλειτουργικότητα των λογισμικών πριν από την εφαρμογή τους.

Μιχάλης Λιάρος, Samsung B2B Manager
Η Samsung συμμετέχει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό με συσκευές που διαθέτουν τεχνολογία αιχμής, διασφαλίζοντας στις επιχειρήσεις ποιότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία. Το λογισμικό ασφαλείας KNOX και η δυνατότητα βιομετρικής ψηφιακής υπογραφής βελτιώνουν την παραγωγικότητα και τη διαλειτουργικότητα στις επιχειρήσεις και μεταξύ των στελεχών και υπαλλήλων τους. Η συνεργασία μας με την i-spirit είναι σημαντική και συμβάλλει στην ενίσχυση αυτών των πλεονεκτημάτων.

Δείτε το VIDEO

 

https://www.i-spirit.gr/

i-spirit Software