Το σχέδιο ελέγχου της ΓΓΠΣ για τη μη έκδοση αποδείξεων και η απαραίτητη χρήση των εμπορικών εφαρμογών από τις μικρές επιχειρήσεις για τη διευκόλυνση αυτών, του λογιστή τους και τη προφύλαξη τους από περιπέτειες | i-spirit
Support 2103009907

Το σχέδιο ελέγχου της ΓΓΠΣ για τη μη έκδοση αποδείξεων και η απαραίτητη χρήση των εμπορικών εφαρμογών από τις μικρές επιχειρήσεις για τη διευκόλυνση αυτών, του λογιστή τους και τη προφύλαξη τους από περιπέτειες

Σχεδόν απαραίτητη χρήση των εμπορικών εφαρμογών από τις μικρές επιχειρήσεις για τη διευκόλυνση αυτών, του λογιστή τους και τη προφύλαξη τους από περιπέτειες
Ένα από τα πλέον απαραίτητα εργαλεία που πρέπει ο επιχειρηματίας και ο ελεύθερος επαγγελματίας να έχει υποχρεωτικά στην επιχείρηση του, είναι το πρόγραμμα τιμολόγησης.
Οι σοβαρές εταιρείες κατασκευής επιχειρησιακού λογισμικού και προγραμμάτων τιμολόγησης στηρίζουν την Ελληνική επιχείρηση με πολύ χαμηλές τιμές ώστε να αποκτήσουν την «πάλαι ποτέ» πολυτέλεια,δηλαδή ένα πρόγραμμα που θα τις διασφαλίζει στην ηλεκτρονική έκδοση των τιμολογίων τους, όπως το i-spirit.
Ένα πρόγραμμα τιμολόγησης πρέπει να προστατεύει τον λογιστή, τον αντισυμβαλλόμενο και τον ίδιο τον επιχειρηματία δηλαδή τον εκδότη τιμολογίων.
Το λογισμικό πλέον δεν θα πρέπει να επιτρέπει λάθη και διαγραφές σε τιμολόγια που έχουν εκδοθεί και πιθανόν να βρίσκονται στον λήπτη.
Ένα τέτοιο λάθος σήμερα μπορεί να κοστίσει την άδεια του λογιστή, τήν άδεια λειτουργίας ή και τη προσωποκράτηση του επιχειρηματία που το έχει εκδώσει και να βάλει σε περιπέτεια το λήπτη.
Τα μέτρα και οι κυρώσεις είναι πλέον σοβαρές.
Σε μια τόσο δύσκολη εποχή το πρόγραμμα τιμολόγησης i-spirit δίνει τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να το αποκτήσει με συνολικό κόστος τα 12,4 € το μήνα. Επίσης η κοινωνική ευθύνη της επιστημονικής μας ομάδας το δίνει δωρεάν για ένα έτος σε αποδεδειγμένα ευπαθείς ομάδες και νέους επιχειρηματίες.
Μέσα σε 4 λεπτά ο επιχειρηματίας έχει τη δυνατότητα να:
-Εγκαταστήσει το πρόγραμμα
-Να καταχωρήσει τα στοιχεία του
-Να εκδώσει ηλεκτρονικά το τιμολόγιο του και να το στείλει με email στο πελάτη του (δείτε το σχετικό video).
https://youtu.be/PMUNX0WlVcg

Μέτρα και σχέδιο ελέγχου οκτώ σημείων έχει καταρτίσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με στόχο να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.
Ειδικά μετά την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, το κίνητρο για μη έκδοση αποδείξεων έχει γίνει πολύ ισχυρό.
Έτσι, το πλάνο που έχει καταρτιστεί δίνει το δικαίωμα στους ελεγκτές της εφορίας να σταματούν ακόμη και τους καταναλωτές.
Ποια είναι τα οκτώ σημεία;
1. Τα συνεργεία θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες και όλες τις ημέρες της εβδομάδας για την εξακρίβωση των φορολογικών υποχρεώσεων από την πλευρά των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα θα εξετάζεται αν έχουν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία (παραστατικά κίνησης, αποδείξεις λιανικής, τιμολόγιο κ.λπ.) για τη διακίνηση και την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών μεταξύ επιτηδευματιών ή μεταξύ επιτηδευματιών και ιδιωτών-καταναλωτών.
2. Αποδείξεις θα ζητούν οι φοροελεγκτές και από τους πελάτες που εξέρχονται της επιχείρησης.
3. Επειδή από 1.1. 2014 καταργήθηκε η υποχρέωση τήρησης ασφαλών πληροφοριών ( πρόσθετα βιβλία που προβλέπονταν από τις διατάξεις του ΚΒΣ ή του Κ.Φ.Α.Σ) από όλες τις κατηγορίες υπόχρεων π.χ. ιατροί, εκπαιδευτήρια, συνεργεία αυτοκινήτων οι «ράμπο» του υπουργείου είναι υποχρεωμένοι να ζητούν πληροφορίες από τους εξερχόμενους πελάτες για τις υπηρεσίες που τους παρείχαν οι προηγούμενες επαγγελματικές ομάδες και στη συνέχεια να ελέγχουν αν εκδόθηκαν τα προβλεπόμενα από το νόμο παραστατικά.
4. Αν διαπιστωθεί ότι δεν έχει εκδοθεί φορολογικό στοιχείο, τότε το συνεργείο θα διενεργεί έλεγχο εντός της επιχείρησης, επιδεικνύοντας ταυτότητα και εντολή ελέγχου. Θα επαληθεύει τη φορολογική παράβαση, θα θεωρεί τα βιβλία και τα στοιχεία, θα ελέγχει αν αποδόθηκαν οι φόροι (ΦΠΑ, μισθωτών υπηρεσιών και άλλοι επιρριπτόμενοι και παρακρατούμενοι).
5. Σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής (ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές, πιτσαρίες, καφενεία κ.λπ.) είναι απαραίτητη η είσοδος των ελεγκτών στο κατάστημα ή στους εξωτερικούς χώρους, για να διαπιστωθεί η επιτόπια κατανάλωση φαγητών, ποτών κ.λπ. ή
ανάλογοι έλεγχοι θα γίνονται σε συνεργεία αυτοκινήτων, κέντρα αισθητικής κ.ά.
6. Αν ο προληπτικός έλεγχος διενεργείται σε επιχειρήσεις με οργανωμένα λογιστήρια, τα οποία όμως δεν λειτουργούν λόγω ημέρας και ώρας, τότε δεν θα ζητούν για θεώρηση τα λογιστικά βιβλία και δεν θα καταλογίζουν παραβάσεις μη επίδειξης, αλλά θα διενεργούν έλεγχο σε ημέρα και ώρα λειτουργίας του λογιστηρίου.
7. Σε μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση φόρου, θα υποδεικνύεται εγγράφως η πρόσκληση της εφορίας για καταβολή του με τις προσαυξήσεις. Οι αποφάσεις επιβολής προστίμων θα εκδίδονται από τις εφορίες, οι οποίες και έχουν την αρμοδιότητα είσπραξης των οφειλών.
8. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο ΦΠΑ και στις περιπτώσεις που από τις υποβληθείσες δηλώσεις επιχειρήσεων που πωλούν αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες που υπόκεινται σε διαφορετικούς συντελεστές προκύπτουν υπόνοιες μετακύλισης του φόρου στο χαμηλότερο συντελεστή. Θα ακολουθήσουν νέες εντολές που θα εστιάζουν στις αλλαγές που έγιναν στο καθεστώς του ΦΠΑ.

λογισμικο εμπορικης διαχειρισης και ηλεκτρονικης τιμολογησης αλλαγη φπα και μειωμενου συντλελσετη, ποσο φορο θα πληρωσω, ποσο ειναι ο φπα στα συσκευασμενα
προγραμμα τιμολογησης, αλλαγες στο φπα μειωμενου συντελεστη 6%